Behandlingar

Vi kan erbjuda

Tandhygienist-behandling

Instruktioner och råd kring munhygien och kost för att på bästa sätt kunna ta hand om din mun. Plack och tandsten är viktigt att avlägsna i sjukdomsförebyggande och vid sjukdomsbehandling av karies, tandköttsinflammation och tandlossning. Fluorbehandling vid karies.

Tandlagningar

Om tanden är trasig eller har karies som behöver tas bort kan den lagas (bland annat med den nya Bioclearmetoden).

Rotfyllningar

Om tandpulpan är skadad eller infekterad kan rotfyllning behöva göras.

Kronor och broar

Tänder som är mycket lagade eller mycket trasiga kan behöva en krona av keramik eller metallkeramik.

Då du saknar en eller flera tänder och omgivande tänder är i gott skick kan en bro ersätta dem. Då används de intilliggande egna tänderna som stöd och du får fastsittande tänder som ersätter luckorna. Kallas också brygga.

Proteser

Om du saknar alla tänder kan en helprotes vara ett alternativ att få en god tuggfunktion. Om du saknar många tänder kan ibland en delprotes vara en lösning.

Implantat

Om du saknar en tand eller flera och de övriga tänderna är i ett gott skick kan implantat vara en lösning. Då ersätts både rot och krona.

Utdragning / Tandextraktion

Om en tand inte går att rädda av olika skäl är tandutdragning ibland den enda lösningen.

Bettskena

Om du är spänd i käkleder och kringliggande muskler kan en bettskena var ett bra sätt att skydda tänderna nattetid från skada. Den kan även avlasta käkleden. Med regelbundna avslappningsövningar för ansiktsmuskulaturen kan spänning i området minska.

Apnéskena / Snarkskena

Har du besvär av apnéer och snarkning nattetid kan en skena hjälpa dig att minska besvären. För att få snarkskena som sjukvården till stor del bekostar behöver du ha en remiss. Fråga på din vårdcentral.

Tandblekning

Vi utför också blekning om du upplever att tändernas nyans inte ger dig ditt bästa leende.

Har du några frågor kring våra behandlingar?